Frederiksoord : Horeca ondernemer/investeerder gezocht

omschrijving

Edens Horeca Makelaars: Op een unieke locatie in Frederiksoord (Unesco Werelderfgoed) bieden wij op het terrein van de voormalige tuinbouwschool deze casco horecagelegenheid aan. De ondernemer krijgt 800m2 kas ter beschikking voor het inrichten van een horeca exploitatie. Het terras heeft een oppervlakte van ca 750m2. De ondernemer moet zelf investeren in de inrichting van keuken/restaurant en terras.
De kassen liggen in de tuinen van de voormalige tuinbouwschool: het is een groot wandelpark (7 hectare) met een arboretum met 570 verschillende boomsoorten. Deze tuinbouwschool was de eerste en oudste tuinbouwschool van Nederland, opgericht in 1884, en was internationaal bekend.
Op dit moment worden de tuinen opgeknapt. De school wordt in fasen gerenoveerd en de kassen worden in 2024 volledig hersteld.

De bedoeling is om in deze kassen weer producten te telen en een gedeelte in te richten voor (hoogwaardige) horeca. Uiteraard wel in lijn met de historie van de Maatschappij door ook werk en opleiding te bieden aan mensen die dat nodig hebben. In het hoofdgebouw van de voormalige tuinbouwschool is een congresruimte voor catering van grotere bijeenkomsten met een capaciteit van 200 mensen.

Er zijn goede toegangswegen naar de kas, waar aan- en afvoer kunnen worden geregeld. Parkeren kan op een kleine parkeerplaats op het terrein zelf, of bij het museum (ongeveer 200 meter lopen).Tevens bevindt zich op het terrein een historisch schoolgebouwtje (momenteel 15.000 bezoekers/jaar) en worden er tuinfairs georganiseerd met meer dan 20.000 bezoekers.

Frederiksoord ligt in het westen van de provincie Drenthe, op de grens met Friesland en Overijssel. De omgeving is toeristisch met veel bossen en heidevelden; er is een museum (De Proefkolonie), veel historische gebouwen en oude boerderijen.

Wij zijn op zoek naar een horeca-ondernemer met een sociaal hart. Een ondernemer die wil investeren: zowel in mensen als in het bedrijf.

Interesse?

Neem direct contact met ons op!

Edens Makelaars

058 - 216 24 23

edensmakelaars@hetnet.nl

Bedrijfspresentatie aanvragen

Gegevens

Huur € In overleg
Bedrijfsoppervlakte 800
Bedrijfswoning Nee
Terras Ja
Personeel verplichting Nee
Speel_automaten Nee
Brouwerijverplichting Nee
Datum van beschikbaarheid 26-04-2024
Provincie Drenthe
Land Nederland
Adres Majoor van Swietenlaan 15, Frederiksoord, Nederland